Tickets verkopen

Tickets verkopen met je eigen ticketshop

Verkoop online verschillende soorten tickets voor jouw evenement.

Start met Eventix

Wie verkopen tickets?

Er zijn veel personen, evenementorganisatoren en instanties die tickets verkopen. Naast organisaties, poppodia en festivals is er nog een groep verkopers; de bezoeker(s). Bezoekers die een ticket hebben gekocht voor een evenement, maar besluiten om niet naar het evenement te gaan, verkopen tickets.

Waarom verkopen evenementorganisatoren tickets?

Organisatoren verkopen (online) tickets om op een veiligere manier ‘entree’ te beheren; Entree beheren door middel van contant geld is risicovoller. Simpelweg omdat er dan iets te halen valt voor mensen met slechte bedoelingen. Voor evenementorganisatoren van grote(re) evenementen is dit risico nog groter en dus is het nog belangrijker om online tickets te verkopen.

Een ander groot voordeel van het verkopen van online tickets ontvangt een evenementorganisator de bezoekers. Waarom is deze informatie ontzettend waardevol? Om meer tickets te verkopen kan een evenementorganisator de data gebruiken om via bijvoorbeeld Facebook doelgroepgericht te adverteren.

Waar verkopen organisatoren tickets?

Evenementorganisatoren verkopen hun tickets steeds meer in een online ticketshop. Toch zijn er nog steeds fysieke winkels en plekken waar tickets verkocht worden. Een poppodium heeft vaak (nog) een box office en deurverkopen bestaan nog steeds. Daarnaast zijn er fysieke winkels die een (goede) relatie hebben met een evenement die kaartjes verkopen.

Bezoekers verkopen ook tickets...maar waar?

Ook tweedehands tickets worden verhandeld en verkocht. Dit gebeurt via Marktplaats, Facebook of TicketSwap. TicketSwap is er zelfs speciaal voor gemaakt om gekochte tickets door te verkopen. Door de SecureSwap is TicketSwap betrouwbaar. De SecureSwap zorgt ervoor dat de QR-code van het originele ticket ongeldig wordt en er nieuwe QR-code op het doorverkochte ticket wordt geplaatst.

Er zijn nog andere plekken waar tweedehands tickets voor evenementen verkocht worden, maar het kopen van een ticket via die plekken raden we af. Bij andere partijen, anders dan TicketSwap, kunnen wij van Eventix de geldigheid van een ticket niet garanderen.

Hoe verkopen evenementorganisatoren tickets met Eventix?

Evenementorganisatoren verkopen tickets via de online ticketshop van Eventix. Deze ticket(s) zijn op ieder apparaat te downloaden en hoeven niet geprint te worden. Wanneer een organisator toch hardcopy tickets aan wilt bieden, is een Eventix partner (bijvoorbeeld Eventprint) makkelijk gevonden via de Eventix Marketplace.

Welke tickets kun je met Eventix verkopen?

Met Eventix kun je alle denkbare tickets verkopen. Sterker nog, Eventix raadt aan om de verkoop van optionele producten óók via de online ticketshop aan te bieden. Door optionele producten via de ticketshop te verkopen, creëer je één centrale plek voor bezoekers waar ze al hun aankopen voor het evenement van tevoren kunnen doen. Het aanbieden van optionele producten wordt ook wel ‘upselling’ genoemd. In de Eventix case over WeCanDance zie je hoe WeCanDance ‘upselling’ heeft toegepast en hoe ze door middel van optionele producten een hogere omzet hebben gegenereerd.

Hoe wordt de prijs van een ticket bepaald?

Bij het bepalen van de prijs van een ticket spelen verschillende dingen mee. In de eerste plaats geeft een evenementorganisator geld uit om een evenement te organiseren. Aan artiesten, locatie, productie, licht, crew en eigenlijk alles wat er nodig is om een succesvol evenement te organiseren. Als evenementorganisator wil je dit geld natuurlijk terugverdienen.

Voor een evenementorganisator is de ticketverkoop meestal de belangrijkste bron van inkomsten. Bij het verkopen van tickets wil organisator in ieder geval het break-evenpoint bereiken. Het break-evenpoint is het punt waarbij de omzet gelijk is aan de investering.

Vervolgens wordt er gekeken naar het break-evenpoint en hoe dit met de prijs van een ticket gehaald wordt. Iedere evenementorganisator gebruikt hiervoor een eigen strategie. Bij Eventix bepaalt een evenemtorganisator zelf de prijs van een ticket.

Welke kosten worden bij het verkopen van een ticket gemaakt?

Bij Eventix zijn de kosten bij een standaard evenement €1,- per verkocht ticket.
Daarnaast is er de btw (belasting toegevoegde waarde). Bij de meeste evenementen zal een btw-percentage van 9% gerekend worden door de Belastingdienst. Omdat veel evenementen onder ‘cultuur’ vallen, geldt de (btw-)percentage van 9%. Op het Eventix Help Centre vind je een handleiding over btw-percentages.

Wat is de definitie van conversie bij het verkopen van tickets?

De definitie van conversie is het doen van een handeling of actie door een bezoeker, zoals het invullen van persoonsgegevens in de online ticketshop. Dit is een zachte conversie. In het geval van tickets verkopen is de conversie het kopen van een ticket door een bezoeker. Dat wordt een harde conversie genoemd en is de conversie die het belangrijkste is voor de omzet van kaartverkoop.

Ervaar de shop

Wil je weten hoe onze shop werkt of wat jouw klanten straks zien?

Start Demo

Hoe verkoop je ticket(s) met een hoge conversie?

Een handige tool bij het ‘meten’ van conversie is de Facebook Pixel. De Facebook Pixel is een stukje code die je op je website plaatst. Verkoop je tickets met Eventix kun je deze Facebook Pixel in de ticketshop van Eventix plaatsen. Met de verzamelde data via de Facebook Pixel, kun je gerichter adverteren op doelgroepen.

Om een hoge conversie bij de verkoop van tickets te bereiken is een soepele ‘customer journey’ aan te raden. De ‘customer journey’ is de reis die een bezoeker aflegt tijdens het kopen van een ticket.. Hoe makkelijker de customer journey, hoe groter de kans dat een evenementorganisator meer tickets verkoopt.

De ticketshops van Eventix zijn gebruiksvriendelijk. Zo past de taal van de shop zich automatisch aan, aan de taal van de browser van de bezoeker. Daarnaast kan een bezoeker makkelijk met Facebook inloggen en heeft een bezoeker geen gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Daarnaast geeft Eventix mogelijkheden om je ticketshop en tickets te personaliseren. Stel de kleuren van de ticketshop in volgens jouw huisstijl en upload een eigen design als ticketachtergrond. De afmetingen van een ticketachtergrond vind je via het Eventix Ticket Template en start met het verkopen van meer tickets.

Ga jij een evenement organiseren?

Wil je advies of meer informatie over hoe je het beste jouw ticketshop kan opzetten. Vul het formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op.

Bedankt

We nemen zsm contact op.

Lees hier onze nieuwe blogs