Online tickets verkopen

Online tickets verkopen met Eventix

Verkoop online verschillende soorten tickets voor jouw evenement.

Start met Eventix

Het verkopen van tickets met een online ticket shop

De verschillende tickets die je online kunt verkopen

Als je een evenement gaat organiseren zijn er verschillende fases van online tickets die je kunt verkopen. Tickets met korting, campingtickets, bustickets. Bij Eventix kun je alle soorten tickets die je wilt verkopen, zonder extra kosten, aan je ticketshop toevoegen. Eventix vindt dat iedereen die een evenement organiseert, zelf bepaalt van welke tickets hij of zij gebruik wilt maken. Door middel van ‘Ticket Collapses’ bepaal je vervolgens de volgorde van de verschillende tickets in je ticketshop.

Evenementen en online tickets verkopen

Evenementen zijn er in het groot en klein. Workshops, congressen, festivals; het zijn allemaal evenementen waarvoor bezoekers online tickets kopen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er tickets voor verkopen. Via Eventix kun je alle soorten tickets voor een evenement aanbieden.

De online ticketshop

Het verkopen van tickets is in de afgelopen jaren enorm veranderd. Sinds 2012 is volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) het verkopen van e-tickets voor evenementen bijna verdubbeld (25,5% in 2012, 47,7% in 2019).

CBS statistiek online ticket verkopen

De omgeving waarin bezoekers tickets voor een evenement koopt, is steeds vaker de online ticketshop. Bezoekers willen zelf de keuze hebben wanneer ze een (online) ticket kopen en niet afhankelijk zijn van openingstijden. Een bezoeker kan tijdens het bingewatchen van zijn of haar favoriete serie op Netflix online tickets kopen. Dat betekent niet dat hardcopy tickets verdwijnen, dat zullen eerder naar een ‘premium’-aankoop veranderen. Doordat een hardcopy ticket tastbaar is, voelt een bezoeker zijn (fysieke) kaartje en draagt dit bij aan de beleving rondom een evenement.

De styling van een online ticketshop

Met de mogelijkheid om online tickets te verkopen, ontstaan er nieuwe mogelijkheden om meer de huisstijl van je evenement te laten zien. Een voorbeeld is het aanpassen van de styling van een online ticketshop. Door zelf de kleuren en styling van je online ticketshop te kiezen, heb je een extra contactmoment om je huisstijl door te voeren.

Design je (online) ticket

Bij Eventix kies je een eigen design als ticketachtergrond. Door je ticket een ticketachtergrond die aansluit bij je huisstijl te geven, is er een extra punt van herkenning voor bezoekers. Hoe vaker jouw evenement en huisstijl zichtbaar worden, hoe beter je evenement onthouden zal worden. Herhaling zorgt ervoor dat een boodschap beter bij je bezoekers blijft hangen. De afmetingen van het design vind je via het Eventix Ticket Template.

Upselling met een online ticketshop

Naast het verkopen van tickets kun je de door middel van upselling meer omzet genereren. Upselling is het toevoegen van extra producten, bijvoorbeeld parkeerkaarten, bustickets en consumptiemunten. Door upselling toe te passen verhoog je de omzet. We zien bij evenementorganisatoren die upselling toepassen een sterke groei in de omzet van de verkoop via een online ticketshop. In de online ticketshop van WeCanDance zie je hoe upselling is verwerkt in de ‘customer journey’ van bezoekers. De customer journey is de ‘reis’ van een bezoeker die online een ticket voor een evenement koopt.

Ervaar de shop

Wil je weten hoe onze shop werkt of wat jouw klanten straks zien?

Start Demo

Betrouwbaar online tickets verkopen

Als je (online) tickets gaat verkopen wil je dat dit betrouwbaar en veilig is. Bij Eventix zorgen we voor een betrouwbare en veilige omgeving om te verkopen. Daarnaast beschermt Eventix de data en privacy van evenementorganisatoren. Persoonsgegevens die door het online tickets verkopen worden verzameld, worden volgens de AVG (of GDPR in het Engels) verwerkt.

Uitbetalen van de omzet van online tickets

Het uitbetalen van de omzet van online tickets is bij Eventix flexibel. Iedere evenementorganisator heeft andere voorkeuren als het gaat om het uitbetalen van de omzet. Daarom bepaalt een organisator van een evenement zelf hoe vaak hij of zij uitbetaald wilt worden. Niet achteraf, niet op één vaste dag per maand, gewoon zoals een evenementorganisator zelf wilt.

Zonder contract online tickets verkopen

Eventix vindt dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om zonder contract online tickets te kunnen verkopen. We willen de drempel laag houden, het organiseren van een evenement moet iedereen zonder al te veel administratie kunnen doen. Dat betekent in het geval van Eventix zonder contract, zonder verborgen kosten en zonder administratieve rompslomp.

Binnen vijf stappen online tickets verkopen

Bij Eventix kun je binnen vijf stappen online tickets verkopen. Op het Eventix Help Centre vind je een handleiding hoe je aan de slag gaat met Eventix. In deze handleiding lees je over de belangrijkste aandachtspunten die komen kijken bij het verkopen van online tickets.

Ga jij een evenement organiseren?

Wil je advies of meer informatie over hoe je het beste jouw ticketshop kan opzetten. Vul het formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op.

Bedankt

We nemen zsm contact op.

Lees hier onze nieuwe blogs